Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld

28-10-2016

Ford Transit was wereldwijd de bestverkopende serie bestelauto’s in 2015, met bijna 400.000 geregistreerde bestelauto’s. Dit blijkt uit de wereldwijde registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit voor het kalenderjaar 2015.

In de afgelopen 25 maanden is het aandeel van Ford op de Europese markt voor bedrijfswagens van 10,8 naar 12,9 procent gestegen. Dit maakt Ford het bestverkopende merk voor bedrijfswagens in Europa. Dit komt mede dankzij de groeiende vraag naar het volledig vernieuwde en uitgebreide Transit range, waaronder de Transit, Transit Custom, Transit Connect en Transit Courier, zoals blijkt uit de bedrijfswagenregistraties van IHS Markit.

De verkoop van de Transit Custom in Europa is in de eerste drie kwartalen van 2016 met 23 procent gestegen naar 89.800 eenheden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van de Transit steeg daarnaast met 17 procent naar 64.800 eenheden in dezelfde periode.

In de Verenigde Staten had Ford in 2015 een aandeel van 36 procent van de volledige markt voor bedrijfswagens. In de eerste drie kwartalen van 2016 groeide dit uit naar 40 procent. De grote vraag naar de Transit zorgt voor het beste verkoopjaar van bestelauto’s in de Verenigde Staten sinds 1978.

Daarnaast is de Transit het bestverkochte model in het segment voor lichte bussen en bestelauto’s in China, en is daar hard op weg het bestverkochte model van 2016 te worden. Ford breidt haar Transit-assortiment in China uit als onderdeel van het partnerschap met de Jiangling Motors Corporation. Dit bedrijf werd in augustus 1995 opgericht en in december 1997 werd daar de eerste Ford Transit geproduceerd. De productie van de nieuwe Transit Kombi ging in september dit jaar van start.


Diep geworteld leiderschap van zakelijke bestelauto’s van Ford

Het erfgoed van bestelauto’s van Ford begon toen op 9 augustus 1965 de eerste Transit van de productieband rolde in Langley (Verenigd Koninkrijk). De Transit werd een favoriet in Europa, en onlangs werd haar 50-jarige jubileum gevierd.
Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen exemplaren van de Transit en de Transit Custom geproduceerd. Van één enkel model is de Transit in een halve eeuw uitgegroeid tot een volledige range van bedrijfswagens.

Informeer naar onze bedrijfswagens

Lees het volledige nieuwsbericht op fordmediacenter.nl

 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws