FORD EN ROYAL MAIL WERKEN SAMEN OM SLIMME TECHNOLOGIE TE TESTEN

16-12-2021
 • Ford en Royal Mail werken samen om slimme technologie voor duurzamere, stadsvriendelijke pakketbezorging te testen. De Mode:Link software voor leveringsplanning van Ford helpt kilometers van bestelauto’s in stadscentra te reduceren voor Royal Mail. Royal Mail heeft al de laagste gerapporteerde CO2-uitstoot per pakket van de grote Britse bezorgbedrijven.

  Nu velen van ons nog steeds vanuit huis werken is het handig als er thuis pakketjes aan de deur worden geleverd. Maar de hausse in digitale detailhandel en postdiensten heeft ook het verkeer op onze wegen en in onze steden doen toenemen – met volumes die nog meer toenemen tijdens de feestdagen.

  Ford en Royal Mail hebben samengewerkt om een nieuwe stadsvriendelijke manier van pakketbezorging te testen in Manchester. Het doel van de proef was te onderzoeken of verschillende soorten transport met behulp van de routeringssoftware van Ford zou kunnen helpen om grotere pakketten te voet te laten bezorgen in stedelijke gebieden.

  Door gebruik te maken van Fords eigen Mode:Link software voor leveringsplanning, een wagenpark met speciaal gebouwde bestelauto’s en speciaal gebouwde pakkettrolleys, verminderde het project het aantal bezorgauto’s in het stadscentrum.

  Volgens onderzoek is thuisbezorging weliswaar in opkomst, maar het is nog steeds milieuvriendelijker dan boodschappen doen met de auto.


 • We zijn er trots op de samenwerking met Royal Mail om de koolstofdioxide-uitstoot en congestie in stadscentra te helpen verminderen. Nu we in de drukste en meest magische tijd van het jaar voor pakketbezorging zitten, zijn we verheugd om te zien dat de resultaten van deze proef de waarde van levering te voet bewijzen. En we zijn blij dat de doeltreffendheid van de software van Ford bijdraagt om stadscentra schoner en veiliger te maken”, aldus Tom Thompson, oprichter van Last Mile Delivery bij Ford Mobility.


 • Ford Transit Custom
 • Hoe werkt het?

  Met de Mode:Link-software van Ford konden verschillende pakketbezorgers leveringen doen met één voertuig dat hen ondersteunde.

  Het identificeerde veilige, handige locaties voor de overhandiging van pakketten die vervolgens te voet werden afgeleverd bij verschillende flatgebouwen, bedrijfs- en woongebouwen in het M4-postcodegebied van Manchester.


 • Tijdens de proef gebruikten postbodes een smartphone-app die de locatie van de postauto doorgaf en de beste routes liet zien om de pakketten te bezorgen. Het proces resulteerde in snelle en efficiënte leveringen. Gelijktijdig bleef de menselijke interactie op het moment van levering behouden, om het vertrouwen aan de deur te garanderen.


 • Ford Transit
 • Het gebruik van bestelauto’s voor de betrokken bezorgroutes daalde met 50 procent, terwijl het dagelijkse voertuigkilometrage met 33 procent daalde, van 24 km tot 16 km per postauto per dag.

  Dit resulteerde in een verlaging van 1,3 kg CO2-uitstoot per auto.1 Deze duurzamere benadering van bezorging maakt straten stiller, veiliger en schoner.


 • Royal Mail is al meer dan 500 jaar actief in het Verenigd Koninkrijk en kan op ongeveer 31 miljoen adressen bezorgen en heeft de laagste gerapporteerde CO2-uitstoot per pakket van de grote Britse bezorgbedrijven.


 • Dankzij de software van Ford kon Royal Mail het gebruik van postauto’s en het aantal kilometers in het testgebied verminderen, terwijl er toch een snelle en betrouwbare pakketbezorgingsservice kon worden geboden. Bij Royal Mail zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze uitstoot te verminderen, naast het leveren van gemak aan onze klanten”, zegt Achim Dunnwald, Chief Operating Officer bij Royal Mail.


 • Wil je meer weten over Ford bedrijfswagens? Neem dan contact met ons op!

  Neem contact op1. Transit 350 L3H2 panel van homologated fuel efficiency 6.7-13.2 l/100 km and homologated CO2 emissions 177-351 g/km WLTP.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws